top of page

Πώς βοηθά η ανοιχτή τραπεζική στον υπεύθυνο στοιχηματισμό

Έγινε ενημέρωση: 17 Απρ



Πώς βοηθά η ανοιχτή τραπεζική στον υπεύθυνο στοιχηματισμό


Με τον πληθωρισμό να αυξάνεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών, με τα νοικοκυριά να δυσκολεύονται να αντέξουν οικονομικά τα βασικά τους έξοδα. Η κρίση κόστους ζωής τροφοδοτείται από διάφορους παράγοντες και έχει αφήσει τους ανθρώπους να αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να κερδίσουν επιπλέον εισόδημα. Ένα από αυτά είναι ο τζόγος.


Καθώς η καινοτομία στον χώρο του fintech αναπτύσσεται με ταχύτητα, η βιομηχανία iGaming ήταν συχνά από τους πρώτους που αγκάλιασαν τις νέες υπηρεσίες fintech. Η ανοιχτή τραπεζική είναι μια από τις πιο πρόσφατες καινοτομίες που παρέχει λύσεις στις εταιριες στοιχηματων που αναζητούν ασφαλέστερες και πιο υπεύθυνες εμπειρίες χρήστη για τους πελάτες.


Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξετάσουμε πώς η ανοιχτή τραπεζική βοηθά τους φορείς εκμετάλλευσης του iGaming να προωθούν τον υπεύθυνο τζόγο και να προστατεύουν αποτελεσματικά τους ευάλωτους παίκτες.


 


Γιατί είναι σημαντικός ο υπεύθυνος τζόγος;


Ο υπεύθυνος τζόγος, είναι ένα σύνολο πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης από τη βιομηχανία του τζόγου και τις κυβερνήσεις για την προστασία ευάλωτων παικτών, συμπεριλαμβανομένων ομάδων χαμηλού εισοδήματος και ατόμων κάτω των 21ετών, από βλάβες που σχετίζονται με τον τζόγο, όπως ο εθισμός. Ο υπεύθυνος τζόγος αποτελεί νομική ευθύνη των χειριστών τυχερών παιχνιδιών που είναι υποχρεωμένοι να διασφαλίζουν ότι μπορούν να προστατεύουν τους παίκτες από τον τζόγο πέρα από τις δυνατότητές τους.


Επομένως, η διασφάλιση ασφαλών και υπεύθυνων τρόπων παιχνιδιού θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας προτεραιοτήτων στις νομιμες εταιριες στοιχηματων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.


Μία πλατφόρμα τυχερών παιχνιδιών έχει το δικαίωμα να σταματήσει την πρόσβαση σε δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών σε έναν ευάλωτο παίκτη, αλλά πώς μπορούν να τον αναγνωρίσουν; Πώς θα αποτρέψει έναν παίκτη πριν καταθέσει τα χρήματά του για να παίξει;


 

Ο λόγος για τον οποίο οι παλιές μέθοδοι δεν λειτουργούν


Πριν αναπτυχθούν εναλλακτικές λύσεις, οι παίκτες έπρεπε να χρησιμοποιήσουν παραδοσιακές μεθόδους πληρωμής για να καταθέσουν τα χρήματά τους και να παίξουν, όπως μετρητά ή μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Ωστόσο, η κατάθεση κεφαλαίων με αυτόν τον τρόπο στερείται διαφάνειας.


Αυτό συμβαίνει επειδή μια συναλλαγή με κάρτα δεν ενημερώνει τον χειριστή εάν το άτομο πίσω από τη συναλλαγή είναι άνω των 21 ετών ή εάν έχει επισημανθεί από την τράπεζά του ως επικίνδυνος ή ευάλωτος πελάτης στο παρελθόν. Με λίγα λόγια, η ταυτοποίηση δεν είναι δυνατή. Και εάν η ταυτοποίηση δεν είναι δυνατή, αφήνει τόσο τον παίκτη εκτεθειμένο στους κινδύνους του μη ασφαλούς τζόγου όσο και την εταιρία σε μια θέση που θέτει σε κίνδυνο τις υποχρεώσεις συμμόρφωσής του.


 


Η ανοιχτή τραπεζική προωθεί τις υπεύθυνες εμπειρίες τζόγου


Η ανοιχτή τραπεζική φέρνει μεγαλύτερη διαφάνεια στη βιομηχανία iGaming. Με τη βοήθεια αξιόπιστων τρίτων παρόχων πληρωμών που χρησιμοποιούν τεχνολογία που υποστηρίζεται από ανοιχτή τραπεζική, οι φορείς εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα ενός παίκτη σε πραγματικό χρόνο.


Η πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα επιτρέπει την ακριβέστερη και ταχύτερη συμμόρφωση με το Know Your Customer (KYC). Με τη σύνδεση στον τραπεζικό λογαριασμό ενός πελάτη, ένας χειριστής τυχερών παιχνιδιών μπορεί να επαληθεύσει την ταυτότητά του, την ηλικία, την τοποθεσία, την πηγή κεφαλαίων και τις συνήθειες τζόγου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Δεδομένου ότι το KYC είναι υποχρεωτικό σε όλα τα διαδικτυακά καζίνο και για κάθε πάροχο στοιχημάτων, ένας ευάλωτος παίκτης δεν θα μπορεί να αποφύγει την ταυτοποίηση.


Μια εταιρεία πληρωμών από λογαριασμό σε λογαριασμό, βασίζεται στην τεχνολογία ανοιχτής τραπεζικής. Οι άμεσες πληρωμές χωρίς κάρτα χρησιμοποιούν βιομετρικούς ελέγχους ασφαλείας των τραπεζικών συνεργατών μας - επιτρέποντας στις Ελληνικές εταιρίες στοιχημάτων να επαληθεύουν την ιδιοκτησία του λογαριασμού χρησιμοποιώντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο απευθείας από την τράπεζα ενός παίκτη για κατάθεση ή ανάληψη χρημάτων, σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Comments


bottom of page