top of page

Tουρ στο γήπεδο της Τσέλσι και ένας κρυφός ''Θησαυρός'' που είδαμε

Έγινε ενημέρωση: 15 Ιουλ


Τσέλσι  τουρ στο στάδιο

Πρόσφατα ταξιδέψαμε στο Λονδίνο και ως υποστηρικτές των ''blues'' δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την επίσκεψη μας στο Στάμφορντ Μπριτζ, το ..σπίτι της Τσέλσι.


Ξεκινήσαμε να πάμε το πρωί, αφού είδαμε ότι υπήρχαν διαθέσιμες θέσεις για την περιήγηση στο γήπεδο στην επίσημη ιστοσελίδα του κλαμπ, πήραμε το αγγλικό μετρό (tube) και αποβιβαστήκαμε στη στάση Fulham Broadway στο District line. Υπήρξε ένας τυπικός έλεγχος στην είσοδο, κυρίως αν είχες μαζί σου κάποια τσάντα ή μικρό τσαντάκι, και κατευθυνθήκαμε προς την είσοδο για να αγοράσουμε εισιτήριο. Το κόστος του εισιτηρίου ήταν 28 λίρες δηλαδή περίπου 32 ευρώ. Παραλάβαμε ένα καρτελάκι, το οποίο επιτρέπει την είσοδο, και οδηγηθήκαμε μέσα στο γήπεδο μαζί με τον αρμόδιο ξεναγό.










Μπαίνοντας μέσα αντικρίσαμε την κλασική εικόνα του τούβλου που θα δείτε στα περισσότερα αγγλικά γήπεδα που είναι χτισμένα από παλαιότερα χρόνια. Ο περιηγητής μας καθοδήγησε αρχικά στο πέταλο του γηπέδου, πίσω από το τέρμα, και αφού μας διηγήθηκε κάποιες ιστορίες της ομάδας κα του γηπέδου μας πληροφόρησε πως θα πάμε να καθίσουμε στους πάγκους των 2 ομάδων στο κέντρο του γηπέδου και μας τόνισε πως δεν μπορούμε να πατήσουμε το γρασίδι πέρα του ορίου που υπήρχε από τις τοποθετημένες μπάρες.







Η εμπειρία ήταν συναρπαστική, το γήπεδο ακόμα και άδειο είναι ένα ''στολίδι'' μέσα στο Λονδίνο και σου δημιουργεί την επιθυμία να παρακολουθήσεις έναν αγώνα ακόμα και αν δεν είσαι φαν της Τσέλσι. Δυστυχώς τα εισητίρια είναι δυσέβρετα και ...πανάκριβα. 'Οπως μας πληροφόρησε ο περιηγητής για τον επόμενο αγώνα ο οποίος ήταν απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτυ τα διαθέσιμα εισητίρια κόστιζαν από 400 λίρες το άτομο! Σίγουρα η τιμή αλλάζει και ανάλογα με τον αντίπαλο αλλά από μία μικρή έρευνα που έχουμε κάνει, κάτω απο 100 λίρες είναι σχεδόν απίθανο να βρει κάποιος έυκολα εισητίριο διότι αν δε βρει άμεσα από το κλαμπ, έρχεται η λύση των μεταπωλητών... Στο μόνο τμήμα του γηπέδου που δίνονται εισιτήρια σε φυσιολογικές τιμές είναι το διάζωμα των φιλοξενούμενων φανς όπου τα εισιτήρια κοστίζουν 30 λίρες και αυτό διότι η μετακίνηση με λεωφορεία στην Αγγλία είναι πανάκριβη και κατεβάζουν την τιμή του εισητιρίου για να είναι λιγότερο δανανηρή η όλη μετακίνηση!



 

Στη συνέχεια μετακινηθήκαμε προς τα αποδυτήρια. Πρώτα πήγαμε στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων όπου υπήρχαν ολόγυρα κρεμασμένες φανέλες από θρύλους που έχουν αγωνιστεί απέναντι στην Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ. Υπήρχαν γύρω μας ξεχωριστά ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου όπως μεταξύ άλλων του Κριστιάνο Ρονάλντο, Μέσσι, Μπέκαμ, Ανρί, Σερ Μπόμπι Τσαρλτον, Μπόμπι μπουρ, Ρούνει και ο ''Θυσαυρός'' που αναφέραμε στην αρχή, η φανέλα του Μάγου Ροναλντίνιο που φορούσε το βράδυ που σκόραρε το ''iconic'' γκολ που αποκαλέσαμε σβήσιμο τσιγάρου. Μια μαγική ενέργεια που θυμόμαστε αρκετοί και δε όσοι είμασταν σε νεαροί ηλικία και είχαμε ως ίνδαλμα τον Βραζιλιάνο μάγο. Σίγουρα ξεχωριστή στιγμή για εμάς να πιάνουμε την ...μαγική φανέλα!


Ronaldihno shirt vs chelsea

Μετά βρεθήκαμε στα αποδυτήρια της γηπεδούχου ομάδας. Ήταν σίγουρα πιο όμορφα στο μάτι σε σχέση με των φιλοξενούμενων που... δεν έχουν σχεδόν τίποτα πέραν των βασικών πάγκων και καθισμάτων. Σε αυτά των γηπεδούχων ξεχωρίζει φυσικά το μπλε και το σήμα της Τσέλσι στο κέντρο. Υπήρχαν όλες οι φανέλες των παικτών της αντρικής αλλά και κάποιες της γυναικείας ομάδας. Ονόματα που ξεχώριζαν ο Στέρλινγκ και ο αρχηγός της ομάδας Ρις Τζέιμς.


 





Προς το τέλος της περιήγησης, η οποία είχε διάρκεια μία ώρα περίπου, κατευθυνθήκαμε στο απέναντι πέταλο όπου είχαμε την ευκαιρία να βγάλουμε κάποιες τελευταίες φωτογραφίες. Ύστερα πήγαμε στην μπουτίκ, στην οποία όποιος ήθελε μπορούσε να αγοράσει ό,τι του άρεσε. Για κάποιον που είναι φαν των Blues, δύσκολα θα αντισταθεί να φύγει με άδεια χέρια!


Συνολικά, μπορούμε να πούμε ότι μας άφησε πολύ καλές εντυπώσεις το τουρ, και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα σε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Είναι το πιο κεντρικό γήπεδο στο Λονδίνο, και μη ξεχάσω να αναφέρω ότι είναι και η μοναδική λονδρέζικη ομάδα που έχει κατακτήσει 2 Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι θα έχετε και την ευκαιρία να δείτε και να φωτογραφηθείτε με τα πολύτιμα τρόπαια (με επιπλέον χρέωση).




Για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να μας ρωτήσετε ότι θέλετε στο undercoversbet@gmail.com


Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο Newsletter της σελίδας μας για καθημερινή ενημέρωση στο στοίχημα.


Comments


bottom of page