top of page

VAR: Πόσο έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο και το στοίχημα για εμάς

Έγινε ενημέρωση: 15 Ιουλ

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που συνδέεται με το πάθος, την ανατροπή και τις αμέτρητες συγκινήσεις που προσφέρουν σημαντικά γκολ και ειδικά τα ''γκολ στο 90''. Τα τελευταία χρόνια το VAR (Video Assistant Referee) έχει εισχωρήσει για τα καλά στο άθλημα, έχοντας επηρεάσει σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό την αγωνιστική δράση, όσο και για εμάς τους παίκτες το στοίχημα.


 

VAR: Πόσο έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο και το στοίχημα για εμάς


Με την αξιοποίηση της τεχνολογίας που παρέχει το VAR επικρατεί περισσότερο δικαιοσύνη στις αμφισβητούμενες φάσεις, δίνοντας στους διαιτητές ένα εργαλείο όπου χρησιμοποιώντας το ελαχιστοποιούνται οι αδικίες που υπήρχαν την εποχή προ VAR (οι οποίες δεν ήταν και λίγες, σίγουρα σας έρχονται πρόχειρα στο μυαλό αρκετές εξ αυτών), προσφέροντας ασφάλεια σε τυχόν λάθος αποφάσεις των διαιτητών.


 


Από την άλλη πλευρά, μπορούμε να συμφωνήσουμε πως με τη χρήση του VAR, ο ανθρώπινος παράγοντας έχει εξασθενίσει αφού πλέον όλα γίνονται ''ρομποτικά''. Αν σκεφτείτε η θέση του βοηθού μπορεί να θεωρηθεί έως και μη απαραίτητη, εφόσον την τελική απόφαση, για το υπάρχει offside σε μία φάση, την έχει ..το VAR με τις αυτόματες γραμμές.


Όλο αυτό έχει λοιπόν ως αποτέλεσμα αυτό που αναφέραμε εξ αρχής, πως το συναίσθημα έχει δυστυχώς σχεδόν χαθεί. Έτσι όσο επηρεάζεται το ποδόσφαιρο επηρεάζεται και το στοίχημα (αυτό που μας ''καίει'' περισσότερο). Σκεφτείτε πόσες μα πόσες φορές, έχετε πανηγυρίσει για γκολ που σας στέλνει ''ταμείο'' και ειδικά όταν σημειώνεται στο 90 και ξαφνικά βλέπετε τον διαιτητή να μιλάει με τους ''βαρίστες'' (εκεί έρχεται η ψυχρολουσία).


Σίγουρα υπάρχουν και οι φορές που μπορεί να συμβεί το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να την ''γλιτώσουμε'' από VAR αλλά έχουμε την τάση να θυμόμαστε και να μας μένει η πικρία από τις περιπτώσεις που δεν είχαμε την τύχη με το μέρος μας.



 


Συνολικά το VAR έχει μπει για τα καλά στο ποδόσφαιρο, αφαιρώντας ίσως την μαγεία του με τις συνεχής διακοπές της ροής του παιχνιδιού, παίρνοντας μαζί και το συναίσθημα αφού πλέον μπορεί οι φίλαθλοι να πανηγυρίζουν ένα γκολ και μετά από λίγο να ακυρωθεί. Το ίδιο συμβαίνει και με το παιχνίδι μας στο στοίχημα όπου πριν λίγα χρόνια ξέραμε πως π.χ. αν ο βοηθός δεν σηκώσει το σημαιάκι και δείξει ο διαιτητής σέντρα είναι γκολ(πήγαμε ταμείο), δεν μπορεί κάτι να αλλάξει ασχέτως αν ήταν δίκαιο ή όχι.


Πρέπει να συμφωνήσουμε πως ασχέτως με τα αρνητικά που πλέον έχουν διαμορφωθεί από τη χρήση του VAR (τα οποία είναι πολλά), η απόδοση της δικαιοσύνης είναι πολύ σημαντικό στο ποδόσφαιρο και είμαστε αναγκασμένοι είτε μας αρέσει είτε όχι, να το συνηθίσουμε γιατί το VAR ήρθε για να μείνει και σίγουρα μπορεί στο μέλλον να έχει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο.


 

Πιστεύετε το ποδόσφαιρο είναι καλύτερο με το VAR ή χωρίς;

  • Με VAR

  • Χωρίς VAR


 



Comments


bottom of page