top of page

Κρυπτονομίσματα: Τι είναι Bear Market και τι διαχείριση απαιτεί

Έγινε ενημέρωση: 5 Αυγ

Στο κόσμο των επενδύσεων και συγκεκριμένα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, όπου συχνά οι τιμές βιώνουν μεγάλα ''σκαμπανεβάσματα'', αναπαράγεται ο όρος τι είναι Bull Market και Bear Market. Όταν οι τιμές κρυπτονομισμάτων πέφτουν, ένα Bear Market κάνει την εμφάνισή του. Ποια σημάδια παρατηρούνται ''προ των πυλών'' του και τι διαχείριση απαιτεί η έλευση του (bear market); Μπορούμε να επωφεληθούμε βρίσκοντας ευκαιρίες στην αγορά;


Τι είναι Bear Market και τι διαχείριση απαιτεί

 



Τι είναι Bear Market;


Το Bear Market ορίζεται ως μία περίοδο στην αγορά όπου οι τιμές των κρυπτονομισμάτων μειώνονται συνολικά για μια σημαντική διάρκεια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι επενδυτές βρίσκονται αντιμέτωποι με πτώσεις στις αξίες των κρυπτονομισμάτων τους, και στην αγορά επικρατεί αρνητική τάση για το μέλλον της.


 

Σημάδια Έλευσης ενός Bear Market


Όταν οι ''αρκούδες επικρατούν'' στην αγορά τότε παρατηρούνται κάποια σημάδια που προμηνύουν την ακολουθία της πτώσης.


Όταν υπάρχει σημαντική μείωση της συνολικής κεφαλαιοποίησης στην αγορά του blockchain είναι το πρώτο σημάδι πως η ζήτηση έχει μειωθεί και το ενδιαφέρον εξανεμίζεται. Από αυτό λοιπόν, προκύπτει και μία συνεχόμενη πτώση στις τιμές των κρυπτονομισμάτων, η οποία όσο δε βρίσκει σθεναρή αντίσταση, ειδικότερα στα σημεία όπου έχει επαναληφθεί αντίσταση, τότε προκύπτει με βεβαιότητα το συμπέρασμα πως ένα Bear Market είναι σε εξέλιξη.





 

Τι διαχείριση απαιτεί η έλευση ενός Bear Market του και πως μπορείτε να επωφεληθούμε;


Αρχικά θα πρέπει να εκτιμηθεί σωστά η γενική εικόνα της αγοράς, της τάσης και κυρίως την αιτία που έφερε την πτώση. Αυτό βέβαια, απαιτεί πείρα ετών στην αγορά και τις κινήσεις της. Λόγο της εκτεταμένης απαισιοδοξίας και του ξεπουλήματος (sell-off), στα Bear Market δημιουργούνται ''χρυσές ευκαιρίες'' τις οποίες όποιος τις διακρίνει θα έχει γενναίο όφελος. Οπότε με σωστή διαχείριση του αρνητικού συναισθήματος που επικρατεί και σωστές κινήσεις χρησιμοποιώντας στρατηγικές ασφαλείας, όπως η διαφοροποίηση και η χρήση των stop-loss εντός των συναλλαγών, μπορεί να είναι καίρια για τη μείωση του ρίσκου.


▶️ Εγγραφείτε στο OKX, ένα από τα κορυφαία ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, μέσω του ειδικού συνδέσμου που μπορείτε να βρείτε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας και λάβετε ένα Mystery Box με αξία έως και $10,000 🎁 σε κρυπτονομίσματα ₿! αφού ολοκληρώσετε την εγγραφή σας.


 

Πορευόμαστε στο μέλλον με τα διδάγματα από το παρελθόν


Ένα σημαντικό '''όπλο'' που έχουμε είναι τα ιστορικά διδάγματα των προηγούμενων bear markets. Όπως αυτό του 2018, όπου μετά την μεγάλη άνοδο που βίωσε η αγορά το προηγούμενο έτος το 2017, ακολούθησε μεγάλη πτώση του bitcoin έως 90%. Αυτό λοιπόν βλέποντας τώρα την μεγάλη εικόνα και την εκτόξευση της τιμής του Bitcoin τα επόμενα χρόνια μας δείχνει τις ευκαιρίες που υπήρξαν τότε και την συμπεριφορά που απαιτείται να ακολουθήσουμε σε τέτοιες πτώσεις για να είμαστε μελλοντικά κερδισμένοι.


 

Συνολικά το Bear Market είναι μια δύσκολη περίοδος, αλλά με τη σωστή κατανόηση και τη σωστή διαχείριση, οι επενδυτές μπορούν να επιβιώσουν και ακόμη και να επωφεληθούν από αυτήν την πρόκληση. Είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι, να εκμεταλλευόμαστε τα σημάδια που μας παρέχει η αγορά και να δρούμε με σύνεση και στρατηγική όταν γιατί πέφτουν τα κρυπτονομίσματα.






Αν βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο, μπορεί να σας φανούν χρήσιμα και τα υπόλοιπα άρθρα μας για τα νέα στα κρυπτονομίσματα.



Μπόνους Εγγραφής στην BYBIT

Εάν δεν έχεις λογαριασμό στo κορυφαίο ανταλλακτήριο της BYBIT. Κάνε εγγραφή τώρα και διεκδίκησε έως διεκδικήστε μέχρι 6.045 USDT . Το μόνο που έχει να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις τον ειδικό κωδικό κατά την εγγραφή σου! Διεκδίκησε το μπόνους εδώ ⏩🎁





Comments


bottom of page