top of page

ΚΟΝΦΕΡΕΝΣ ΛΙΓΚ 2024/25 ΦΟΡΜΑΤ| Τι αλλάζει και τι θα ισχύει;


ΚΟΝΦΕΡΕΝΣ ΛΙΓΚ 2024/25 ΦΟΡΜΑΤ| Τι αλλάζει και τι θα ισχύει;

Τι αλλάζει και τι θα ισχύει στο Κόνφερενς Λιγκ 2024/25;


To UEFA Κόνφερενς Λιγκ, η τρίτη σε δυναμική διασυλλογική διοργάνωση της UEFA, προχωρά σε σημαντικές αλλαγές από τη σεζόν 2024/2025. Οι τροποποιήσεις αυτές έχουν στόχο να αυξήσουν το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή τόσο των ομάδων όσο και των φιλάθλων. Ας δούμε αναλυτικά τι αλλάζει και τι παραμένει σταθερό από την νέα σεζόν.


Αλλαγές στο Φορμάτ της Διοργάνωσης


Μία από τις μεγαλύτερες αλλαγές αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των ομίλων. Όπως στα προγνωστικά Τσάμπιονς Λιγκ και στα προγνωστικά Γιουρόπα Λιγκ, αντί για τους παραδοσιακούς ομίλους των 4 ομάδων, η νέα σεζόν θα εισάγει έναν ενιαίο όμιλο με 36 ομάδες, όπου όλες οι ομάδες θα αγωνίζονται μεταξύ τους. Παρόλα αυτά σε σύγκριση με τις άλλες διοργανώσεις της Ουέφα, εδώ οι αγωνιστικές θα παραμείνουν 6, σε σχέση με τις 8 που θα ισχύουν σε Champions και Europa αντίστοιχα.


Ποιες ομάδες προκρίνονται στην επόμενη φάση;


Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις 8 πρώτες θέσεις του ενιαίου ομίλου προκρίνονται απευθείας στην φάση των "16". Ύστερα οι ομάδες από την 9η έως την 24η θέσης θα παίξουν μεταξύ τους play - offs (δύο αγώνες εντός και εκτός έδρας) και οι 8 νικητές θα συμπληρώσουν τις 8 που πέρασαν απευθείας ώστε να προκύψουν οι 16 ομάδες οι οποίες στην συνέχεια θα αγωνιστούν όπως ξέραμε μέχρι τώρα σε διπλές αναμετρήσεις νοκ άουτ έως τον τελικό. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 25-36 αποκλείονται από την συνέχεια των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων.


Κόνφερενς Λιγκ 2024/2025 και Στοίχημα


Η νέα μορφή της UEFA Κόνφερενς Λιγκ δημιουργεί επίσης νέες ευκαιρίες στον τομέα του στοιχήματος. Με περισσότερους αγώνες και έναν πιο περίπλοκο πίνακα κατάταξης τα προγνωστικά Κόνφερενς Λιγκ αποτελούν ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον. Κάποιες μακροχρόνιες επιλογές ενδέχεται να αλλάξουν ή ακόμη να δούμε και καινούριες επιλογές ενώ στην φάση των ομίλων μένει να δούμε να θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τα προγνωστικά στο στοίχημα.

Comments


bottom of page