top of page

ΙΣΠΑΝΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ (14/07/24) ✔️ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ | ΤΕΛΙΚΟΣ

Η μεγάλη στιγμή έφτασε, με τον τελικό του Euro 2024 να λαμβάνει μέρος την Κυριακή 14/07/24 22:00, στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου (71.000 χωρητικότητα).


Ισπανία και Αγγλία διεκδικούν το τρόπαιο, η "Ρόχα" για 4η φορά στην ιστορία της, ενώ οι Άγγλοι θα επιδιώξουν να σηκώσουν το Ευρωπαϊκό για 1η φορά. Αυτή θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη απόπειρα για τα "Τρία Λιοντάρια" να στεφθούν πρωταθλητές Ευρώπης, με την πρώτη προσπάθεια στην χώρα τους και στο Γουέμπλεϊ να αποτυγχάνουν, χάνοντας την κούπα στα πέναλτι από την Ιταλία. Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια το ματς οδηγείται σε παράταση και εφόσον χρειαστεί σε διαδικασία των πέναλτι. Δείτε παρακάτω:



ΙΣΠΑΝΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ (14/07/24) ✔️ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ | ΤΕΛΙΚΟΣ

ΙΣΠΑΝΙΑ


Δικαίως τα κατάφερε και βρίσκεται στoν τελικό του Euro 2024, έχοντας παίξει την καλύτερη μπάλα σε σύγκριση με τις άλλες ομάδες ομάδες σε αυτό το τουρνουά. Προέρχεται από το "δύσκολο" μονοπάτι, όπου καλέστηκε να βγάλει εκτός Γερμανία και Γαλλία.


Με τους Γερμανούς στα ημιτελικά δυσκολεύτηκε πιο πολύ και πάλι όμως είχε τον έλεγχο του αγώνα και ισοφαρίστηκε λίγο πριν το φινάλε του 90λεπτου, απατώντας με τον ίδιο τρόπο στο 119' της παράτασης για να βρεθεί στα ημιτελικά με του Γάλλους.


Με την Γαλλία παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 9ο λεπτό με την κεφαλιά του Κόλο Μουανί, έδειξε χαρακτήρα για ακόμη ένα παιχνίδι, ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ με το εκπληκτικό σουτ του 16χρονου Γιαμάλ στο 21΄ και με ωραία ενέργεια εντός περιοχής και σουτ του Ντάνι Όλμο γίνεται το 2-1 στο 25', το οποίο δεν άλλαξε έως το φινάλε. Οι Γάλλοι πίεσαν όπως ήταν αναμενόμενο ωστόσο δεν κατάφεραν να σκοράρουν με την αδυναμία στο αποτελεσματικό τελείωμα των φάσεων να καθορίζει τελικά την πορεία της σε αυτό το τουρνουά.


Στα αγωνιστικά νέα, ο μόνος που δεν υπολογίζεται από τον Ντε Λα Φουέντε, είναι ο Πέδρι, αφού δύσκολα θα ξεπεράσει τον τραυματισμό στο γόνατο από το ματς με την Γερμανία και δεν θα είναι 100% για τον τελικό.


Στατιστικά των Ισπανών στο Euro 2024


  • Αήττητη στο Euro 2024 μετρώντας 5 νίκες σε 6 αγώνες

  • Έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα 3 από τα 6 παιχνίδια

  • Δεν έχει δεχτεί περισσότερες από 3 κίτρινες κάρτες σε κανονική διάρκεια στο τουρνουά

  • Σε όλα τα νοκ άουτ της επιβεβαιώθηκε το Goal - Goal

  • Under 6.5 κόρνερ 5/6 παιχνίδια της

  • Μετράει 13 τέρματα (καλύτερη επίθεση) σε 6 αγώνες ενώ έχει δεχτεί 3


Το πλήρες ρόστερ της Ισπανίας:


Τερματοφύλακες: Σιμόν (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Ράγια (Άρσεναλ), Ρεμίρο ( Ρεάλ Σοσιεδάδ)


Αμυντικοί: Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Χεσούς Νάβας (Σεβίλλη), Βίβιαν (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Λαπόρτ (Αλ Νασρ), Νάτσο (Ρεάλ), Λε Νορμάν (Σοσιεδάδ), Κουκουρέγια (Τσέλσι), Γκριμάλντο (Λεβερκούζεν)


Μέσοι: Ρόντρι (Μάντσεστερ Σίτι), Θουμπιμέντι (Σοσιεδάδ), Μερίνο (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Ρουίθ (Παρί Σεν Ζερμέν), Πέδρι (Μπαρτσελόνα), Φερμίν Λόπεθ (Μπαρτσελόνα)


Επιθετικοί: Άλβαρο Μοράτα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Χοσέλου (Ρεάλ Μαδρίτης), Φεράν Τόρες (Μπαρτσελόνα), Γιαμάλ (Μπαρτσελόνα), Όλμο (Λειψία), Οϊαρθάμπαλ (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Νίκο Γουίλιαμς (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Αγιόθε Πέρεθ (Ρεάλ Μπέτις), Μπαένα (Βιγιαρεάλ)


Προπονητής: Λουις Ντε Λα Φουέντε



ΑΓΓΛΙΑ


Ξανά σε τελικό Euro η Εθνική ομάδα της Αγγλίας για δεύτερη διαδοχική φορά, μετά την αποτυχημένη απόπειρα στον "σπίτι" της στο προηγούμενο Euro, όπου έχασε το τρόπαιο στα πέναλτι από την Ιταλία.


Σε κοινό μοτίβο με τους Ισπανούς, μετέτρεψε εξίσου στο εις βάρος της 1-0 που έμεινε πίσω σε 2-1 με ανατροπή που ολοκληρώθηκε στο 90+1' από την χρυσή αλλαγή του Σάουθγκέιτ, Όλι Γουότκινς. Βρέθηκε πίσω στο 7΄με το σουτ του Σίμονς όμως με πέναλτι που κέρδισε ο Χάρι Κέιν και εκτέλεσε ο ίδιος εύστοχα, ισοφάρισε για την ομάδα του σε 1-1 στο 18'. Ενώ όλα προμήνυαν πως ο αγώνας θα οδηγηθεί σε παράταση ο Γουότκινς με ένα εκπληκτικό σουτ έστειλε τα "τρία λιοντάρια" στον τελικό κόντρα στην Ισπανία.


Η Αγγλία δεν έπεισε με την μέχρι τώρα εμφάνιση της στο Euro 2024, όμως έγτασε έως τον τελικό επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά που την έδιναν φαβορί. Προέρχεται από το θεωρητικά "αδύναμο" μονοπάτι, όμως το ρόστερ της και η ποιότητα των παικτών της σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμηθούν εξαιτίας της μέχρι τώρα απόδοσης τους. Πρόκειται για ένα σύνολο παικτών στην πλειοψηφία του από την Πρέμιερ Λιγκ και πρόκειται ίσως για την καλύτερη "φουρνιά" παικτών που έχει βγάλει το Μεγάλο νησί.


Στα αγωνιστικά νέα δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα τραυματισμών για τους Άγγλους με τον Γκάρεθ Σάουθγκέιτ να έχει στην διάθεση του όλους του ποδοσφαιριστές για το κρισιμότερο ίσως παιχνίδι της ιστορίας της Εθνικής Αγγλίας ....μέχρι το επόμενο.


Στατιστικά των Άγγλων στο Euro 2024


  • Σε 6 αγώνες έχουν σκοράρει 7 τέρματα ενώ έχουν δεχτεί 4

  • Είναι αήττητοι με 2 νίκες και 4 ισοπαλίες

  • Στους 5 από τους 6 αγώνες έχει επιβεβαιωθεί το Under 2.5

  • Under 3.5 κάρτες και στα 6 παιχνίδια τους στο Euro 2024

  • Under 6.5 κόρνερ στα 5 από τα 6 παιχνίδια

  • Προέρχεται από 3 συνεχόμενε Goal - Goal στα νοκ άουτ





Το πλήρες ρόστερ της Εθνικής Αγγλίας:


Τερματοφύλακες: Άαρον Ράμσντεϊλ (Άρσεναλ), Τζόρνταν Πίκφορντ (Έβερτον), Ντιν Χέντερσον (Κρίσταλ Πάλας)


Αμυντικοί: Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι), Μαρκ Γκουέι (Κρίσταλ Πάλας), Έζρι Κόνσα (Άστον Βίλα), Τζο Γκόμεζ (Λίβερπουλ), Λιούις Ντανκ (Μπράιτον), Λουκ Σο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ), Κάιλ Γουόκερ (Μάντσεστερ Σίτι), Κίεραν Τρίπιερ (Νιουκάστλ)


Μέσοι: Ντέκλαν Ράις (Άρσεναλ), Κόνορ Γκάλαχερ (Τσέλσι), Κόμπι Μέινου (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Άνταμ Γουάρτον (Κρίσταλ Πάλας), Τζουντ Μπέλινγκχαμ (Ρεάλ Μαδρίτης), Κόουλ Πάλμερ (Τσέλσι), Εμπερέτσι Έζε (Κρίσταλ Πάλας)


Επιθετικοί: Άντονι Γκόρντον (Νιουκάστλ), Φιλ Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι), Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ), Τζάροντ Μπόουεν (Γουέστ Χαμ), Χάρι Κέιν (Μπάγερν Μονάχου), Όλι Γουότκινς (Άστον Βίλα), Άιβαν Τόνεϊ (Μπρέντφορντ)


Προπονητής: Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ


Πιθανές Ενδεκάδες





Σε ποιο κανάλι μπορείτε να δείτε τον τελικό του Euro 2024


Τηλεοπτικό κανάλι: Στην Ελλάδα ο τελικός θα μεταδοθεί από την ERT1 ζωντανά και δωρεάν, την Κυριακή 14 Ιουλίου στις 22:00.





Προϊστορία ανάμεσα σε Ισπανία - Αγγλία


Σε διοργάνωση Euro Ισπανία και Αγγλία έχουν βρεθεί αντιμέτωπες 2 φορές, με μία νίκη υπέρ των Άγγλων με 2-1 το μακρινό 1980 και ένα 0-0 στα προημιτελικά του Euro 1996, όπου και πάλι η Αγγλία "χαμογέλασε", παίρνοντας την πρόκριση στα πέναλτι.


Ισπανία - Αγγλία Προγνωστικά στο Στοίχημα:


Δεύτερος συνεχόμενος τελικός για τους Άγγλους όπου με τον τον τρόπο που αγωνίζονται δεν είναι αρκετά δημοφιλής στο φίλαθλο κοινό. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και Λα Λίγκα εναντίον Πρέμιερ Λιγκ.


Ένας τελικός απαιτεί ιδιαίτερη διαχείριση και τα "τρία λιοντάρια" παρόλο που δεν πείθουν έχουν ίσως την τελευταία ευκαιρία να σηκώσουν (επιτέλους) ένα Euro. Οι μπουκς δίνουν όπως ήταν αναμενόμενο, το προβάδισμα στους Ισπανούς με το σετ των αποδόσεων. Πολύ πιθανό το Χ αλλά θα πάμε στοχευμένα με την κατάκτηση της Αγγλίας στο 2.10. Η τώρα ή ποτέ. Εξάλλου και πριν το τουρνουά ήταν το πρώτο φαβορί.


Λόγο του ότι είναι τελικός και είναι λογικό να υπάρξει πολύ ένταση και προσωπικές μονομαχίες θα πάρουμε και το Over 4.5 συνολικές κάρτες στο 1.70. Ανέκαθεν στο ζευγάρωμα Ισπανία - Αγγλία βγαίνουν κάρτες μπόλικες.


Bet Builder για τολμηρούς:


  • Τελικό αποτέλεσμα: Ισοπαλία

  • Τρόπος κατάκτησης: Αγγλία στα πέναλτι

  • Να σκοράρουν και οι 2 ομάδες: Ναι (GG)

  • Συνολικές Κάρτες Over/Under: Over 4.5

  • Συνολική απόδοση 27.00



Πως έφτασαν μέχρι τον τελικό Ισπανία και Αγγλία





 

Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο Newsletter της σελίδας μας για καθημερινή ενημέρωση στα προγνωστικά στοιχήματος σήμερα.





Comments


bottom of page