top of page

Γιατί πέφτουν τα Κρυπτονομίσματα: Αιτίες της πρόσφατης κατάρρευσης

"Μαύρη Δευτέρα" ξημέρωσε σήμερα 05/08/24, με την αγορά των κρυπτονομισμάτων να δέχεται ένα αρκετά δυνατό χτύπημα, με την πτώση να έχει οδηγήσει στην απώλεια έως και 15,80% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς. Αρκετές είναι οι αιτίες βέβαια που μπορεί να πέφτουν τα κρυπτονομίσματα με τους κύριους λόγους να είναι η αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Ιαπωνίας, οι γεωπολιτικές εντάσεις στην Μέση Ανατολή που που αυξάνει τον κίνδυνο ύφεσης στις ΗΠΑ, καθώς και οι μαζικές ρευστοποιήσεις των θεσμικών στην αγορά κρυπτονομισμάτων.


Γιατί πέφτουν τα Κρυπτονομίσματα: Αιτίες της πρόσφατης κατάρρευσης

Πτώση στα κρυπτονομίσματα = Bear Market;


Μπορεί άραγε να οδηγούμαστε σε έναν bear market κύκλο; Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά, πάντως το σίγουρο είναι πως επικρατεί μεγάλη ανησυχία και φόβος στην πλειοψηφία των επενδυτών. Δείτε παρακάτω αναλυτικά τους λόγους που πέφτουν τα κρυπτονομίσματα:



Αύξηση Επιτοκίων και Επιπτώσεις


Μια βασική αιτία της πτώσης είναι η αύξηση των επιτοκίων της Τράπεζας της Ιαπωνίας (BOJ) στο 0,25%. Σε αυτές τις στρατηγικές, οι επενδυτές δανείζονται σε χαμηλότοκα νομίσματα (όπως το γιεν) και επενδύουν σε υψηλότοκα νομίσματα (όπως το δολάριο). Η αύξηση των επιτοκίων στην Ιαπωνία σημαίνει αυξημένο κόστος δανεισμού, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να κλείνουν αυτές τις θέσεις για να αποφύγουν τις υψηλότερες δαπάνες.



Ρευστοποιήσεις και Μείωση των Θέσεων στην Αγορά Κρυπτονομισμάτων


Η αγορά κρυπτονομισμάτων υπέστη σημαντικές ρευστοποιήσεις, με πάνω από 1,08 δισεκατομμύρια δολάρια να εκκαθαρίζονται σε 24 ώρες, από τα οποία τα 919,54 εκατομμύρια ήταν long θέσεις. Αυτό υποδηλώνει ότι πολλοί επενδυτές ήταν υπερβολικά αισιόδοξοι και είχαν λάβει μεγάλες θέσεις με μόχλευση. Όταν η αγορά κινείται εναντίον αυτών των θέσεων, προκαλείται μια αλυσιδωτή αντίδραση ρευστοποιήσεων, επιδεινώνοντας περαιτέρω την πτώση των τιμών.


Επίσης, τα χρηματοδοτικά επιτόκια των περισσότερων κορυφαίων κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Bitcoin και Solana, έχουν βυθιστεί σε αρνητικό έδαφος. Αυτό σημαίνει ότι οι traders είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για να διατηρήσουν τις short θέσεις τους, υποδεικνύοντας αρνητικό κλίμα στην αγορά. Η επικράτηση των short θέσεων μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω πίεση στις τιμές.



▶️ Εγγραφείτε στο OKX, ένα από τα κορυφαία ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, μέσω του ειδικού συνδέσμου που μπορείτε να βρείτε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα μας και λάβετε ένα Mystery Box με αξία έως και $10,000 🎁 σε κρυπτονομίσματα ₿! αφού ολοκληρώσετε την εγγραφή σας. Ι


Ισχύει μόνο για νέους εγγεγραμμένους χρήστες, που θα χρησιμοποιήσουν τον ειδικό σύνδεσμο της ιστοσελίδας μας!



Συνολική Αγορά και Γεωπολιτικές Εντάσεις


Η γενική πτώση της αγοράς κρυπτονομισμάτων αντικατοπτρίζει μια παγκόσμια τάση υποχώρησης των χρηματαγορών, με γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και αυξανόμενους φόβους ύφεσης στις ΗΠΑ να συμβάλλουν στην αρνητική ψυχολογία των επενδυτών.



Δείτε πως διαμορφώνεται ζωντανά ο δείκτης φόβου (fear&greed) για την αγορά των κρυπτονομισμάτων μετά την μεγάλη πρώτη.




Η πρόσφατη κατάρρευση της αγοράς κρυπτονομισμάτων μπορεί να αποδοθεί σε ένα συνδυασμό οικονομικών και γεωπολιτικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των αυξημένων επιτοκίων στην Ιαπωνία, της μείωσης της ελκυστικότητας των carry trades, των μαζικών ρευστοποιήσεων, των γεωπολιτικών εντάσεων με τον πόλεμπ στην Μέση Ανατολή και της αρνητικής διάθεσης στην αγορά. Αυτοί οι παράγοντες συνέβαλαν στη μείωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και στη δραματική πτώση της αξίας των κρυπτονομισμάτων.



Πηγή: Ανάλυση βασισμένη σε πληροφορίες από άρθρο στον ιστότοπο cointelegraph.com.


 

Link για μπόνους εγγραφής στην Binance: https://accounts.binance.com/register?ref=157518147

Ξεκινήστε να επενδύετε στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων με την ασφάλεια του νούμερο 1 ανταλλακτηρίου στον κόσμο, την Binance. Κάνοντας εγγραφή με τον παρακάτω σύνδεσμο, μπορείτε να λάβετε μπόνους πρώτης κατάθεσης μόλις ανοίξετε τον λογαριασμό σας.





Comments


bottom of page