top of page

Formula 1: Τέλος εποχής για Χάμιλτον και Mercedes - Το «χρυσό» deal με την Ferrari είναι γεγονός

Έγινε ενημέρωση: 15 Ιουλ

Πάταγο έχει προκαλέσει η είδηση πως ο Λουίς Χάμιλτον θα αγωνίζεται για την Ferrari από το 2025. Μετά από 12 σεζόν και έξι παγκόσμια πρωταθλήματα με τη Mercedes, ετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο με τη Ferrari, την πιο εμβληματική ομάδα της F1. Η ανακοίνωση αυτής της απροσδόκητης μετακίνησης για το πρωτάθλημα του 2025 έχει αναμφισβήτητα χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο σημαντικές αλλαγές οδηγού στην ιστορία του αθλήματος.


Formula 1: Τέλος εποχής για Χάμιλτον και Mercedes - Το χρυσό «χρυσό» deal με την Ferrari είναι γεγονός

 

Ο Χάμιλτον, επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, είχε προηγουμένως δηλώσει την εμπιστοσύνη του στη Mercedes, ισχυριζόμενος ότι θα παραμείνει με την ομάδα "μέχρι το τέλος μου". Ωστόσο, η πρόκληση της συνεργασίας με τη Ferrari, μια ομάδα πλούσια σε ιστορία και κύρος, αποδείχθηκε ανυπέρβλητη για τον έμπειρο οδηγό, ο οποίος αναζητά ασταμάτητα το όγδοο παγκόσμιο τίτλο του.



Η επικείμενη συνεργασία με τη Ferrari υπόσχεται να δημιουργήσει ένα "superteam", συνδυάζοντας τον Χάμιλτον με τον Τσαρλς Λεκλέρ, τον νεαρό και ταλαντούχο οδηγό της Ferrari. Αυτή η ονειρική συνεργασία υπόσχεται να είναι ένα θέαμα που θα κλέψει την παράσταση, με τους οπαδούς της F1και της Ferrari να μην μπορούν να κρύψουν τον ενθουσιασμό που έχει προκαλέσει αυτή η συνύπαρξη των δύο υπερταλαντούχων οδηγών.


 

Ποια ήταν η αιτία που η Mercedes δεν μπόρεσε να κρατήσει τον Χάμιλτον;


Το επικρατέστερο σενάριο και κυρίως αυτό που ''κυκλοφορεί'' περισσότερο ως η κύρια αιτία του ''διαζυγίου'' είναι η πιθανή απώλεια εμπιστοσύνης στη Mercedes, την ομάδα που τον οδήγησε σε έξι από τους επτά του παγκόσμιους τίτλους μεταξύ του 2014 και του 2020.


Η προσπάθεια του Χάμιλτον για τον όγδοο τίτλο διακόπηκε στο φινάλε της σεζόν του 2021 από μια αμφιλεγόμενη απόφαση στο Abu Dhabi, επιτρέποντας στον Max Verstappen να κλέψει τη νίκη. Η επόμενη χρονιά, με τον Χάμιλτον να αντιμετωπίζει την απογοήτευση, επηρεάστηκε από την αδυναμία της Mercedes να παράγει έναν ανταγωνιστικό αγωνιστικό. Το W13, όπως συνειδητοποίησε ο Χάμιλτον από την πρώτη δοκιμή, ήταν μακριά από τις επιδόσεις που απαιτούνται για τον αγώνα για τα πρωταθλήματα. Έτσι θεωρώντας πως πλέον η Mercedes δεν του εξασφαλίζει τις απαιτούμενες προδιαγραφές για να είναι ο νικητής , ο Βρετανός οδηγός βίωσε την πρώτη του σεζόν στην F1 χωρίς καμία νίκη.



 

Με τη Ferrari ωστόσο, να μην έχει κερδίσει πρωτάθλημα εδώ και 15 χρόνια, η μετακίνηση του Hamilton προκαλεί ερωτηματικά, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης μια τολμηρή προσπάθεια για δόξα και την ευκαιρία να αναζωογονήσει τις φιλοδοξίες πρωταθλήματος μιας ομάδας. Καθώς ο Hamilton, πλέον 39 ετών, εισέρχεται στο ίσως τελευταίο κεφάλαιο της λαμπρής του καριέρας, η σεζόν του 2025 με τα κόκκινα μονοθέσια της Ferrari υπόσχεται να είναι μία από τις καθοριστικές ιστορίες στη Formula One.


Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο Newsletter της σελίδας μας για καθημερινή ενημέρωση στο στοίχημα.



Comentários


bottom of page