top of page

Euro 2024 Νικητής ✔️ Ποια είναι τα φαβορί για την κατάκτηση


Euro 2024  Νικητής ✔️ Ποια είναι τα φαβορί για την κατάκτηση

Η φάση των νοκ άουτ των 16 για το Euro 2024 είναι σε πλήρη εξέλιξη, και τώρα που υπάρχει μία πιο ξεκάθαρη εικόνα το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα είναι ο νικητής του Euro 2024; Μετά από το τέλος της αγωνιστικής δράσης στους ομίλους, έγινε αντιληπτό πως τα φαβορί δυσκολεύονται αρκετά απέναντι στις θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες.


Δείτε αναλυτικά τα ζευγάρια που έχουν προκύψει για την φάση των "16"


  • Ελβετία - Ιταλία

  • Γερμανία - Δανία

  • Αγγλία - Σλοβακία

  • Ισπανία - Γεωργία

  • Γαλλία - Βέλγιο

  • Πορτογαλία - Σλοβενία

  • Ρουμανία - Ολλανδία

  • Αυστρία - Τουρκία




Ας ρίξουμε μια ματιά στις πιθανότητες κάθε ομάδας να φτάσει στον τελικό και να κατακτήσει το τρόπαιο.


Η Ιταλία έχει μια μακρά ιστορία επιτυχιών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μιλάμε βέβαια για την κάτοχο του τροπαίου. Ωστόσο η εικόνα της στην φάση των ομίλων δεν έπεισε, δείχνοντας πως την λείπουν σημαντικά στοιχεία στο παιχνίδι της. Οι Ελβετοί έχουν δείξει εξαιρετική συνοχή και ανθεκτικότητα. Τερμάτισαν στην δεύτερη θέση αήττητοι ενώ έχασαν την πρωτιά στο φινάλε της αναμέτρησης με την Γερμανία, καθώς ενώ ήταν μπροστά στο σκορ δέχτηκαν την ισοφάριση. Εδώ μοιάζει ποιο κοντά στα προημιτελικά η Ελβετία αν βασιστούμε στην μέχρι τώρα εικόνα των δύο ομάδων.


Γερμανία - Δανία

Η Γερμανία είναι πάντα ένας δυνατός αντίπαλος σε οποιοδήποτε τουρνουά και βέβαια είναι και η οικοδέσποινα του φετινού Euro. Καλή η εικόνα της στην φάση των ομίλων και σίγουρα έχει βλέψεις για να φτάσει μακριά. Η Δανία με σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια στις μεγάλες διοργανώσεις θέλει να επαναλάβει την πολύ καλή πορείa του euro 2020, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης και αποκλείστηκε στην παράταση από την διοργανώτρια Αγγλία. Εδώ το φαβορί είναι η Γερμανία.



Η Αγγλία έχει μια από τις πιο δυνατές ομάδες του τουρνουά, με παίκτες παγκόσμιας κλάσης σε όλες τις θέσεις. Σημειώνοντας μόλις δύο τέρματα σε σύνολο 3 αγώνων τα "τρία λιοντάρια" κάθε άλλο παρά να σε πείσουν δεν μπορούν με την μέχρι τώρα εμφάνιση τους. Σταθερή και μαχητική ομάδα η Σλοβακία που έφτασε με το σπαθί της στα νοκ άουτ αλλά εδώ τον πρώτο λόγο έχουν οι Άγγλοι που κάποια στιγμή θα αντιδράσουν.


Η πιο σταθερή και η ομάδα με την καλύτερη εικόνα σε αυτό το πρώτο μέρος του τουρνουά, η Ισπανία δίνει την εντύπωση πως μπορεί να φτάσει μέχρι τον τελικό και να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο, με τους Ισπανούς ποδοσφαιριστές σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Από την άλλη έχουμε την μεγάλη έκπληξη του τουρνουά, την Γεωργία, που όντας "πρωτάρα" πήρε την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορίας της (και παράλληλα πρώτη της σε τελική φάση) κόντρα στην αδιάφορη μεν Πορτογαλία και προκρίθηκε ως μία εκ των καλύτερων τρίτων ομάδων. Θα είναι πολύ όμορφη ιστορία αν το ταξίδι δεν τελειώσει στην φάση των "16" για τους Γεωργιανούς όμως εδώ η Ισπανία μοιάζει απίθανο να χάσει την πρόκριση.



Αυτός είναι ίσως ο πιο αμφίρροπος αγώνας της φάσης των 16. Αμφότερες δεν εντυπωσίασαν με την εμφάνιση τους στους ομίλους. Ωστόσο η ποιότητα στο ρόστερ και των δύο αντιπάλων είναι τεράστια και σίγουρα θα γίνει μεγάλη μάχη σε αυτήν την αναμέτρηση. Όλα είναι ανοιχτά.


Η Πορτογαλία, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τους υπόλοιπους έμπειρους παίκτες της, είναι το φαβορί απέναντι στη Σλοβενία. Η Σλοβενία έχει κάνει μια εντυπωσιακή πορεία μέχρι τώρα, αλλά η ποιότητα και η εμπειρία της Πορτογαλίας θα είναι καθοριστικές σε αυτόν τον αγώνα.


Ρουμανία - Ολλανδία

Η Ολλανδία, με την επιθετική της φιλοσοφία και το ταλέντο των παικτών της, είναι το φαβορί απέναντι στη Ρουμανία. Οι Ρουμάνοι έχουν δείξει πάθος και μαχητικότητα, αλλά οι Ολλανδοί είναι μια από τις ισχυρότερες ομάδες του τουρνουά και αναμένεται να προχωρήσουν στην επόμενη φάση.


Αυστρία - Τουρκία

Οι Αυστριακοί έχουν δείξει εξαιρετική συνοχή και ανθεκτικότητα. Αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί μάλιστα από το γεγονός πως τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου σε ένα πολύ απαιτητικό γκρουπ με αντιπάλους Γαλλία, Ολλανδία και Πολωνία. Η Τουρκία σε εξαίρεση το παιχνίδι με την Πορτογαλία όπου ηττήθηκε κατά κράτος ήταν αρκετά καλή επιθετικά με κάποια "θεματάκια" στα μετόπισθεν να είναι αισθητά. Ελαφρύ προβάδισμα εδώ στην Αυστρία.




Προγνωστικά για τον νικητή του Euro 2024


Σημαντικός παράγοντας για να πούμε με ασφάλεια ένα καλό προγνωστικό για τον νικητή του euro 2024, είναι βέβαια οι διασταυρώσεις μέχρι τον τελικό. Στο σενάριο όπου τα φαβορί εκπληρώνουν τις προσδοκίες και περνάνε στα προημιτελικά του euro, τότε να πιθανά ζευγάρια θα διαμορφωθούν ως εξής


  • Ισπανία - Γερμανία

  • Γαλλία - Πορτογαλία

  • Ολλανδία - Αυστρία

  • Αγγλία - Ιταλία



Αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά τότε στους 8 το ποιο εύκολο θεωρητικά έργο θα έχει η Ολλανδία που μπορεί μέχρι τώρα να μην στάθηκε στο "ύψος" της αλλά έχει πολύ ποιοτικό σύνολο και η απόδοση της λόγο το ότι δεν λογίζεται στα πιο δυνατά ονόματα του τουρνουά, είναι ελκυστική.


Για να είμαστε ποιο μέσα στα προγνωστικά στοιχήματος τότε μπορούμε να διαλέξουμε και μία ομάδα από το άλλο μονοπάτι διασταυρώσεων δηλαδή το Ισπανία - Γερμανία και Γαλλία - Πορτογαλία. Σε αυτήν την περίπτωση η ομάδα που έδειξε μεγαλύτερη σταθερότητα είναι φυσικά η Ισπανία. Όμως αναλογιστείτε το πόσες φορές το φαβορί κερδίζει την διοργάνωση.... καμία σχεδόν. Για αυτό θα πάμε και εδώ με με βάση το σετ των αποδόσεων και θα διαλέξουμε την Πορτογαλία.


Το συμπέρασμα και το προγνωστικό που προτείνουμε άρα είναι Διπλή ευκαιρία Νικητής Euro 2024 Πορτογαλία/Ολλανδία στο 4.75.

bottom of page