top of page

ΕΛΒΕΤΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ (29/06/24) ✔️ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ | ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Έγινε ενημέρωση: 11 Ιουλ

Για την νοκ άουτ φάση των "16" του Euro 2024, η Ελβετία έρχεται αντιμέτωπη με την τωρινή κάτοχο του τροπαίου Ιταλία στο Ολύμπιασταντιον (Βερολίνο 29/06/24 19:00). Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και εφόσον χρειαστεί η διαδικασία των πέναλτι. Όποια ομάδα πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά, θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον νικητή του ζευγαριού Αγγλία - Σλοβακία. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω:



ΕΛΒΕΤΙΑ - ΙΤΑΛΙΑ (29/06/24) ✔️ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ | ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Η Ελβετία επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά την σταθερότητα που την διακρίνει όσο αναφορά την πρόκριση της στις νοκ άουτ φάσεις των τελευταίων μεγάλων τουρνουά. Προκρίθηκε ως δεύτερη στον όμιλο της με αντιπάλους την οικοδέσποινα Γερμανία, Ουγγαρία και Σκωτία. Συγκέντρωσε 5 βαθμούς με 1 νίκη και 2 ισοπαλίες, αήττητη δηλαδή μέχρι στιγμής στην διοργάνωση, χάνοντας μάλιστα την πρωτιά στις καθυστερήσεις του φινάλε της αναμέτρησης με την Γερμανία με την κεφαλιά του Φέλκρουγκ.


Αρχικά είχε προηγηθεί στο πρώτο μέρος με το γκολ του Εντόι με την Γερμανία στην συνέχεια να απειλεί, όμως να μην μπορεί να διασπάει την καλή ανασταλτική λειτουργία των Ελβετών, οι οποίοι βρήκαν και δεύτερο τέρμα στο 83ο λεπτό όμως για κακή τους τύχη ο Βάργκας ήταν σε θέση οφσάιντ. Στα 15 τελευταία παιχνίδια της (επίσημα και φιλικά), η Εθνική ομάδα της Ελβετίας μετρά μόλις 1 ήττα ενώ μπόλικες είναι οι ισοπαλίες σε αριθμό 9 και 5 νίκες. Και στα τρία παιχνίδια στον όμιλο της επιβεβαιώθηκε το Goal - Goal.


Στα αγωνιστικά νέα, εκτός θα βρίσκεται ο δεξιός μπακ της Μάιντζ, Σίλβαν Βίντμερ, καθώς συμπλήρωσε κάρτες.


Το πλήρες ρόστερ της Εθνικής Ελβετίας:


Τερματοφύλακες: Γιαν Ζόμερ (Ίντερ), Γκρέγκορ Κόμπελ (Ντόρτμουντ), Ιβόν Εμβογκό (Λοριάν)


Αμυντικοί: Μανουέλ Ακάντζι (Μάντσεστερ Σίτι), Νίκο Ελβέντι (Ντόρτμουντ), Ρικάρντο Ροντρίγκες (Τορίνο), Φάμπιαν Σαρ (Νιούκαστλ), Λεωνίδας Στεργίου (Στουτγκάρδη), Σιλβάν Βίντμερ (Μάιντς), Σέντρικ Τσέζινγκερ (Βόλφσμπουργκ)


Μέσοι: Γκρανίτ Τσάκα (Μπάγερν Λεβερκούζεν), Ντένις Ζακάρια (Μονακό), Μισέλ Έμπισερ (Μπολόνια), Ρέμο Φρόιλερ (Μπολόνια), Αρντόν Τζασάρι (Κλαμπ Μπριζ), Φάμπιαν Ρίντερ (Ρεν), Βενσάν Σιερό (Τουλούζ), Ρενάτο Στέφεν (Λουγκάνο), Στίβεν Τσούμπερ (ΑΕΚ)


Επιθετικοί: Ζεκί Αμντουνί (Μπέρνλι), Μπριλ Εμπολό (Μονακό), Κουάντο Ντουά (Λουντογκόρετς), Νταν Εντόι (Μπολόνια), Νόα Όκαφορ (Μίλαν), Σρντάν Σατσίρι (Σικάγο Φάιερ), Ρούμπεν Βάργκας (Άουγκσμπουργκ)


Προπονητής: Μουράτ Γιακίν




Η Ιταλία πήρε την δεύτερη θέση στον Β όμιλο με αντιπάλους Ισπανία, Κροατία και Αλβανία, κυριολεκτικά στα τελευταία δευτερόλεπτα στην αναμέτρηση της τρίτης αγωνιστικής με αντίπαλους τους Κροάτες που καίγονταν για την νίκη.


Ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ με το γκολ του Λούκα Μόντριτς μετά από απόκρουση πέναλτι του Ντοναρούμα που δεν ευστόχησε ο ίδιος, οι Ιταλοί κατάφεραν με το όμορφο πλασέ του Ζακάνι στο 90+8' μετά από ενέργεια και ασίστ του Καλαφιόρι, να πάρουν το πολύτιμο βαθμό και να βγουν από την δυσάρεστη θέση που θα έπρεπε να πληρούν τα κριτήρια για να προκριθούν ως μία από τις καλύτερες τρίτες.


Η αλήθεια είναι πως η εικόνα της ομάδας του Λουτσιάνο Σπαλέτι δεν είναι η αναμενόμενη. Μιλάμε εξάλλου και για την κάτοχο του τροπαίου και είναι φανερό πως οι ηγετικές φυσιογνωμίες που την οδήγησαν την κατάκτηση του περασμένου euro, κάνουν αισθητή την απουσία τους. Έχοντας σκοράρει και δεχτεί από 3 γκολ και με μία πολύ κακή εικόνα στο πιο δυνατό τεστ κόντρα στην Ισπανία, η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στο στρατόπεδο της «Σκουάντρα Ατζούρα».


Όσο αναφορά τα αγωνιστικά νέα, δεν είναι στα πλάνα του προπονητή ο παίκτης που σημείωσε την ασίστ στον αγώνα με την Κροατία και πήρε εξιλέωση για το αυτογκόλ στο ματς με τους Ισπανούς, Ρικάρντο Καλαφιόρι.


Το πλήρες ρόστερ της Εθνικής Ιταλίας:


Τερματοφύλακας: Τζανλουίτζι Ντοναρούμα (Παρί Σεν Ζερμέν), Άλεξ Μερέτ (Νάπολι), Γκουλιέλμο Βικάριο (Τότεναμ)


Αμυντικοί: Φεντερίκο Γκάτι (Γιουβέντους), Αλεσάντρο Μπαστόνι (Ίντερ), Ραούλ Μπελανόβα (Τορίνο), Αλεσάντρο Μποντζόρνο (Τορίνο), Αντρέα Καμπιάζο (Γιουβέντους), Ματέο Νταρμιάν (Ίντερ), Φεντερίκο Ντιμάρκο (Ίντερ), Τζοβάνι Ντι Λορέντσο (Νάπολι), Τζανλούκα Μαντσίνι (Ρόμα), Ρικάρντο Καλαφιόρι (Μπολόνια)


Μέσοι: Νικολό Μπαρέλα (Ίντερ), Ζορζίνιο (Άρσεναλ), Μπρίαν Κριστάντε (Ρόμα), Μίκαελ Φολορουνσό (Βερόνα), Νικολό Φατζόλι (Γιουβέντους), Ντάβιντε Φρατέζι (Ίντερ), Λορέντσο Πελεγκρίνι (Ρόμα)


Επιθετικοί: Φεντερίκο Κιέζα (Γιουβέντους), Στέφαν Ελ Σααράουι (Ρόμα), Τζάκομο Ρασπαντόρι (Νάπολι), Ματέο Ρετέγκι (Τζένοα), Τζανλούκα Σκαμάκα (Αταλάντα), Ματία Τζακάνι (Λάτσιο)


Προπονητής: Λουτσιάνο Σπαλέτι



Πιθανές ενδεκάδες:






Ελβετία - Ιταλία Προγνωστικά Πρόταση:


Παρόλο την μέτρια εικόνα των Ιταλών μέχρι τώρα στην φάση των ομίλων, η ποιότητα στο ρόστερ και η πολύ βαριά φανέλα την καθιστούν φαβορί για την πρόκριση και την νίκη στο σετ των αποδόσεων, με το διπλό να κυμαίνεται στο 2.40. Ελαφριά πτώση στο Χ που όπως έχουν τα δεδομένα, θα υπάρχει πολύ ισοπαλία μέσα στο ματς και δεν αποκλείεται να δούμε παράταση. Εδώ θα πάρουμε το ακριβές σκορ 1-1 στο 5.90. Δεν απέχουν οι δύο ομάδες και είναι ικανές να σκοράρουν αμφότερες.



 

Δείτε όλα τα προγνωστικά euro 2024. Όπως και μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο Newsletter της σελίδας μας για καθημερινή ενημέρωση στα προγνωστικά στοιχήματος σήμερα


 


Comments


bottom of page