top of page

Bitcoin price: Πρόβλεψη για την τιμή του μετά το νέο ATH

Έγινε ενημέρωση: 5 Αυγ

To Bitcoin σπάει τις τελευταίες ώρες την ATH (All Time High) τιμή του, φτάνοντας τα 72.000$. Ποια πρόβλεψη είναι επικρατέστερη για το άμεσο χρονικό διάστημα; Μπορεί να φτάσει η τιμή του τα 100.000$ που είχαμε τονίσει σε προηγούμενη αναφορά μας;


Bitcoin price: Πρόβλεψη για την τιμή του μετά το νέο ATH

 

Τι προβλέπουν οι περισσότεροι αναλυτές για την εξέλιξη της τιμής του Bitcoin;


Για την ακρίβεια κανένας δεν μπορεί να πει με ακρίβεια τι πρόκειται να ακολουθήσει πλέον, δηλαδή αν το Bitcoin μπορεί να βάλει ''πλώρη'' για τα 100.00$ ή αν θα υπάρξει σημαντική διόρθωση.


Παρά τον ενθουσιασμό αυτής της αύξησης, οι επενδυτές είναι αβέβαιοι για το τι θα ακολουθήσει. Πολλοί αναμένουν μια πιθανή διόρθωση, φοβούμενοι ότι το Bitcoin μπορεί να πέσει κάτω από το όριο των 70.000 $.


Τα δεδομένα από το IntoTheBlock προσθέτουν μια ενδιαφέρουσα προοπτική. Οι περισσότεροι κάτοχοι Bitcoin αγόρασαν κατά μέσο όρο 465.00$. Η μοίρα της τιμής του Bitcoin εξαρτάται από το αν αυτοί οι κάτοχοι θα συνεχίσουν να μην πουλάνε και να το κρατάνε. Εάν κάνουν ''Hold'', το Bitcoin μπορεί να αποφύγει μια διόρθωση. Ωστόσο, εάν σπάσει το επίπεδο υποστήριξης των 70.000$, οι τιμές θα μπορούσαν να πέσουν στα 65.000$ με 60.000$ ή χαμηλότερα. Το Bitcoin βρίσκεται αντιμέτωπο με μια λεπτή κατάσταση, εξισορροπώντας τον κίνδυνο πώλησης σε βασικά σημεία και τη συνεχή εισροή κεφαλαίων από διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF).



Μπορεί να φτάσει η τιμή του τα 100.000$


Η αύξηση των αγορών του ETF έχει εκπλήξει πολλούς, ωθώντας ακόμη και τους λάτρεις του μακροπρόθεσμου Bitcoin να επανεξετάσουν τις βραχυπρόθεσμες εκτιμήσεις τους. Ορισμένοι βλέπουν τώρα τα 100.000 δολάρια ως ρεαλιστικό σενάριο, αφού σκεφτείτε πως σε κάποια ανταλλακτήρια η ρευστότητα στο Bitcoin έχει μειωθεί για τις μεγάλες φάλαινες και καθημερινά η τιμή του φτάνει συνεχώς σε νέα All time High.


Ειδικοί όπως ο Robert Kiyosaki, συγγραφέας του βιβλίου Rich Dad Poor Dad, ο Tom Lee από τη Fundstrat έχουν δηλώσει πως η τιμή του Bitcoin θα φτάσει εύκολα τα 100.000 δολάρια μέχρι το 2024, με προοπτική να φτάσει ακόμα και τα 300.000 δολάρια μέσα στη φετινή χρονιά.


Αντίθετα ορισμένοι αναλυτές τονίζουν ότι η γρήγορη άνοδος της τιμής μπορεί να οδηγήσει στην κορύφωση του Bitcoin νωρίτερα από το αναμενόμενο, εγκαινιάζοντας το επόμενο bear market.



Ποιο είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο;


Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως αν λάβουμε υπόψιν την ιστορία των κύκλων του Bitcoin και τα προηγούμενα bull run, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως είτε ακουμπήσει η τιμή του τα 80.000$ είτε ακόμα και τα 100.000$ θα γίνει τεράστιο sell off. Μετά την διόρθωση και αφού δούμε κάποια σταθεροποίηση της τιμής τότε θα πρέπει να επανεξετάσουμε τα δεδομένα και αν αξίζει η αγορά του Bitcoin.




Αυτός είναι ο δείκτης του Fear & Index την ώρα που γράφεται το άρθρο και η τιμή του Bitcoin βρίσκετε στα 72.000$






Θα φτάσει η τιμή του Bitcoin τα 100.000$ μέσα στο 2024;

  • ΝΑΙ

  • ΟΧΙ


Αν βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο, μπορεί να σας φανούν χρήσιμα και τα υπόλοιπα άρθρα μας για τα νέα στα κρυπτονομίσματα.


Comments


bottom of page