top of page

Ballon d'Or: Ένα αναξιόπιστο βραβείο

Έγινε ενημέρωση: 15 Ιουλ





Η βράβευση ενός ποδοσφαιριστή με την απονομή της χρυσής μπάλας αποτελεί την μεγαλύτερη ατομική επιτυχία ενός αθλητή για την εκάστοτε αγωνιστική σεζόν που διανύουμε. Είναι μία τιμή που οι ποδοσφαιριστές επιδιώκουν καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας τους. Ωστόσο, η πρόσφατη απόφαση να απονεμηθεί το Ballon d'Or στον Lionel Messi ακόμα μια φορά είναι άδικη, καθώς παραβλέπει άλλους αξιόλογους υποψηφίους και υπονομεύει την αξιοπιστία του βραβείου.






Αναμφίβολα ο Messi είναι από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών, αλλά φέτος παρόλο που κατέκτησε το τρόπαιο που επιθυμούσε πιο πολύ από όλα, το παγκόσμιο κύπελλο, δεν παρουσίασε κάτι άλλο αξιόλογο για να του δοθεί η όγδοη χρυσή μπάλα. Αυτό το ''μονοπώλιο'' του βραβείου μειώνει τον ενθουσιασμό και την αγωνία που το περιβάλλει. Ο Νορβηγός στράικερ της Μάντσεστερ Σίτυ Έρλινγκ Χάλαντ κατέκτησε το τρεμπλ με την ομάδα του ,βγήκε πρώτος σκόρερ στην Πρέμιερ Λιγκ και στο Τσάμπιονς Λιγκ, κατορθώματα που δικαιολογούν απόλυτα τη σκέψη πως θα έπρεπε εκείνος να ήταν ο νικητής.




Αναφορά αποτελεί επίσης και τη σεζόν 2020-2021 όπου ο ο Robert Lewandowski, που είχε μια σεζόν με ρεκόρ στην Bayern Munich, με 41 γκολ μόνο στην Bundesliga και την προηγούμενη σεζόν λόγω κορονοϊού δεν έλαβε το βραβείο θα μπορούσε να βγει νικητής την συγκεκριμένη σεζόν αλλά και πάλι το βραβείο κατέκτησε μαντέψτε ποιος....ο Λίονελ Μέσσι, χωρίς να παρουσιάσει πάλι κάτι αρκετά αξιοσημείωτο.


 

Η απόφαση να απονείμει το Ballon d'Or στον Lionel Messi για μια ακόμη φορά αποτελεί αδικία σύμφωνα με την γνώμη πολλών ποδοσφαιρόφιλων και αυτό αποτελεί αρνητικό γεγονός και για τον διαγωνισμό αλλά και για τον ίδιο τον παίκτη καθώς η υπερβολική ''συμπάθεια'' που εισπράττει από τους ίδιους δημοσιογράφους που ψηφίζουν κάθε χρόνο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εικόνα του.


Ο θεσμός της χρυσής μπάλας έχει χάσει το κύρος του τα τελευταία χρόνια και πρέπει να προστεθούν επιπλέον εμπειρογνώμονες που ψηφίζουν για να γίνει εφικτή η δίκαιη αναγνώριση και επιβράβευση των ποδοσφαιριστών που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στο πέρασμα της ποδοσφαιρικής σεζόν και αξίζουν να πάρουν το πολυπόθητο τρόπαιο.



Πιστεύετε έπρεπε να είναι ο Χάλαντ νικητής της Χρυσής Μπάλας;

  • ΝΑΙ

  • ΟΧΙ


Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο Newsletter της σελίδας μας για καθημερινή ενημέρωση στο στοίχημα.


Comments


bottom of page