top of page

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΚΑΝΑΔΑΣ (10/07/24) | ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ | ΑΝΑΛΥΣΗ

Έγινε ενημέρωση: 22 Ιουλ

Για τον πρώτο ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα 2024, η κάτοχος του τροπαίου Αργεντινή, επιχειρεί να φτάσει σε ακόμη έναν διαδοχικό τελικό και αυτό καλείται να αποτρέψει ο αξιόμαχος και πρωτάρης στον θεσμό, Καναδάς. Το ματς θα λάβει μέρος στο Μίντοουλαντς Στάντιουμ (Ηστ Ράδερφορντ 10/07/24).


Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι, χωρίς δηλαδή να υπάρχει παράταση στο παιχνίδι. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό τον νικητή του Ουρουγουάη - Κολομβία. Δείτε αναλυτικά παρακάτω:



ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΚΑΝΑΔΑΣ (10/07/24) | ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ | ΑΝΑΛΥΣΗ

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ


Η Αργεντινή επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στοιχήματος που την έφερναν ως το απόλυτο φαβορί για να φτάσει ξανά για δεύτερη διαφορετική φορά σε τελικό Κόπα Αμέρικα και να υπερασπιστεί το "στέμμα" της.


Στα προημιτελικά απέναντι στο Εκουαδόρ ζορίστηκε αρκετά, με τον αντίπαλο να είναι πολύ καλά διαβασμένος εντός του αγωνιστικού χώρου με τον αγώνα μετά την ισοπαλία με 1-1 στην κανονική διάρκεια να οδηγείται στην διαδικασία των πέναλτι. Για λογαριασμό των Αργεντίνων, το σκορ άνοιξε ο στόπερ Λισάντρο Μαρτίνεζ στο 35', με τον Βαλένσια στην επανάληψη να αστοχεί από τα 11 βήματα, και τον Κέβιν Ροντρίγκεζ να φέρνει το ματς στα ίσια στο 90+2' για τον Ισημερινό.


Στην διαδικασία των πέναλτι, ο Λιονέλ Μέσσι αστόχησε στο πρώτο σουτ για την "Αλμπισελέστε", όμως αυτό δεν στοίχησε για την ομάδα του καθώς εντέλει πήρε την νίκη με 4-2 αφού Μένα και Άλαν Μίντα αστόχησαν στα δύο πρώτα πέναλτι για το Εκουαδόρ.


Έτσι η ομάδα του Σκαλόνι, στο εύκολο θεωρητικά μονοπάτι για τον τελικό είναι το απόλυτο φαβορί για να βρεθεί εκεί και να διεκδικήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά το τρόπαιο. Αήττητη μέχρι στιγμής στο τουρνουά μετράει 3 νίκες και 1 ισοπαλία με απολογισμό τερμάτων 6:1.


Δεν έχουν αναφερθεί απουσίες και αναμένεται να αγωνιστεί το καλύτερο δυνατό σύνολο.


Το πλήρες ρόστερ της Αργεντινής:


Τερματοφύλακες

Εμιλιάνο Μαρτίνες (Άστον Βίλα), Χερόνιμο Ρούλι (Άγιαξ), Φράνκο Αρμάνι (Ρίβερ Πλέιτ)


Αμυντικοί

Νικολάς Οταμέντι (Μπενφίκα), Λισάντρο Μαρτίνες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Γκονσάλο Μοντιέλ (Νότιγχαμ Φόρεστ), Νικολάς Ταλιαφίκο (Λυών), Ναουέλ Μολίνα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κρίστιαν Ρομέρο (Τότεναμ), Μάρκος Ακούνια (Σεβίλλη), Λούκας Μαρτίνες Κουάρτα (Φιορεντίνα), Χερμάν Πετσέλα (Ρεάλ Μπέτις)


Μέσοι

Ένσο Φερνάντες (Τσέλσι), Τζιοβάνι Λο Σέλσο (Τότεναμ), Αλέξις Μακάλιστερ (Λίβερπουλ), Ροντρίγκο Ντε Πολ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Λεάντρο Παρέδες (Ρόμα), Γκουίντο Ροντρίγκες (Ρεάλ Μπέτις), Εζεκιέλ Παλάσιος (Λεβερκούζεν), Βαλεντίν Καρμπόνι (Μόντσα)


 Επιθετικοί

Λιονέλ Μέσι (Ίντερ Μαΐάμι), Λαουτάρο Μαρτίνες (Ίντερ), Χουλιάν Άλβαρες (Μάντσεστερ Σίτι), Άνχελ Ντι Μαρία (Μπενφίκα), Νικολάς Γκονζάλες (Φιορεντίνα), Αλεχάντρο Γκαρνάτσο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)


Προπονητής: Λιονέλ Σκαλόνι



ΚΑΝΑΔΑΣ


Ο Καναδάς ήδη μετράει μία επιτυχημένη πορεία στο φετινό Κόπα Αμέρικα και δε άμα καταφέρει κόντρα στα προγνωστικά να φτάσει στον μεγάλο τελικό θα κάνουμε λόγο για μία τεράστια έκπληξη της φετινής σεζόν.


Στα προημιτελικά κόντρα στην Βενεζουέλα ήρθε ισόπαλη με σκορ 1-1 και πήρε την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι με 4-3. Αρχικά προηγήθηκε με το τέρμα του Γιάκομπ Shaffelburg στο 13ο λεπτό, με την Βενεζουέλα να απαντά στο 65'. Ένα αρκετά ισορροπημένο παιχνίδι χωρίς καμία ομάδα να υστερεί της άλλης, έδειξαν πως δικαίως έφτασαν μέχρι εδώ.


Ο Καναδάς πήρε την μεγάλη πρόκριση λοιπόν και πέφτει πάνω στο πολύ δύσκολο αλλά όχι ανυπέρβλητο εμπόδιο της Αργεντινής, με την οποία είχαν βρεθεί στον όμιλο και ηττήθηκε με 2-0. Μέσα από τα λάθη της συγκεκριμένης αναμέτρησης ο 50χρονος τεχνικός της ομάδας Marsch Jesse, καλείται να παρουσιαστεί διαβασμένος αυτή τη φορά και να οδηγήσει τον Καναδά στον πρώτο τελικό της ιστορίας του.


Δεν υπολογίζεται ο αμυντικός Ντέρεκ Κορνέλιους εξαιτίας συμπλήρωσης καρτών, ενώ εκτός συνεχίζει να παραμένει εκτός ο τραυματίας φορ, Tajon Buchanan που αγωνίζεται στην Ίντερ.


Το πλήρες ρόστερ του Καναδά:


Τερματοφύλακες

Ντέιν Σεντ Κλερ (Μινεσότα Γιουνάιτεντ), Τομ ΜακΓκιλ (Μπράιτον), Μαξίμ Κρεπό (Πόρτλαντ Τίμπερς)

Αμυντικοί


Άλιστερ Τζόνσον (Σέλτικ), Κάιλ Χίμπερτ (Σεντ Λούις Σίτι), Ρίτσι Λαριέα (Τορόντο), Μόιζε Μπομπίτο (Κολοράντο Ράπιντς), Τζοέλ Βάτερμαν (Μόντρεαλ), Αλφόνσο Ντέιβις (Μπάγερν Μονάχου), Λουκ ντε Φούτζερολς (Φούλαμ), Καμάλ Μίλερ (Πόρτλαντ Τίμπερς), Ντέρεκ Κορνέλιους (Μάλμε)


Μέσοι

Ισμαέλ Κονέ (Γουότφορντ), Ματιέ Σοϊνιέρ (Μόντρεαλ), Τζόναθαν Οσόριο (Τορόντο), Σάμουελ Πίτε (Μόντρεαλ), Αλί Αχμέντ (Βανκούβερ), Στίβεν Γιουστάκιο (Πόρτο), Ταϊζόν Μπιουκάναν (Ίντερ)


Επιθετικοί

Λίαμ Μίλαρ (Πρέστον), Τέο Μπερ (Μάδεργουελ), Κάιλ Λάριν (Μαγιόρκα), Τζόναθαν Ντέιβιντ (Λιλ), Τζέισεν Ράσελ-Ρόου (Κολόμπους), Τζέικομπ Σάφελμπεργκ (Νάσβιλ), Τάνι Ολουβασένι (Μινεσότα Γιουνάιτεντ)


Προπονητής: Marsch Jesse


Πιθανές ενδεκάδες








Αργεντινή - Καναδάς Προγνωστικά Πρόταση:


Ξανασυναντιούνται μετά την πρεμιέρα και την επικράτηση της Αργεντινής με 2-0, οι δύο ομάδες. Εννοείται εδώ η κατάσταση δεν είναι ίδια, καθώς θα αγωνιστούν για μία θέση στον τελικό και πολλά στοιχεία του παιχνιδιού θα είναι διαφορετικά σε σύγκριση με το προηγούμενο. Αρκετά χαμηλά ο άσος δεν μας πείθει για να τον συνδυάσουμε με κάτι. Θα πάμε με το Χ ημίχρονο στο 2.35, πιστεύοντας πως ο Καναδάς θα μπει αρκετά σφιχτά στο ματς κρατώντας το 0 πίσω, όσο είναι εφικτό.





 

Δείτε όλα τα προγνωστικά Κόπα Αμέρικα 2024. Όπως και μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο Newsletter της σελίδας μας για καθημερινή ενημέρωση στo στοίχημα.


 



Comments


bottom of page